Om oss

Nischer Properties är ett fastighetsutvecklingsbolag med fokus på nischade konceptboenden i stor- och universitetsstäder. Väl genomtänkta lösningar baserade på målgruppens faktiska behov banar väg för en smidig process, ett stabilt resultat och bostäder där människor trivs, umgås och utvecklas.

Organisationen bygger på nära partnerskap med engagerade entreprenörer och externa konsulter som brinner för att utveckla och förverkliga bolagets koncept. På så sätt har vi tillgång till drivna medarbetare med rätt expertis vid rätt tidpunkt, men behåller en smidig och flexibel organisation med låga fasta kostnader.


VISION

Vi vill vara en del av lösningen på bostadsbristen och väljer att göra detta genom att arbeta fram starka koncept baserade på samhällets faktiska behov.

När bostäder ska uppföras med höga krav på funktionalitet, trivsel och en trygg process vill vi vara det självklara valet. Dessutom vill vi överträffa oss själva för varje år som går när det gäller både resultat och kvalitet.


PRODUKTPORTFÖLJ

Nischer Properties har idag ca 1500 bostäder i produktportföljen.

Styrelse
 

DAVID ASPEHULT, född 1980
tfVD och styrelseledamot

David, har många års erfarenhet av att starta och bygga bolag inom olika branscher. Han grundade Nischer Properties 2015 och har bland annat byggt upp Gull Adam, DAAS och ansvarat för lanseringen av Viaplay i Skandinavien. David har studerat juridik och ekonomi och började sin karriär som management trainee (Luma) på MTG.

 
ERIK BORGBLAD, född 1981
Styrelseordförande

Utbildning: Jur.kand., Uppsala universitet.

Huvudsaklig arbetslivserfarenhet: Advokat och partner på Born Advokater. Styrelseordförande i Svenska Krämfabriken. Styrelseledamot i Stenhus Fastigheter i Norden AB (publ)

Erik Borgblad är oberoende i förhållande till Bolaget och dess ledning. Erik Borgblad är oberoende i förhållande till Bolagets större aktieägare. Erik Borgblad äger, via bolag, 530 000 aktier i Nischer Properties AB.


TOMAS GEORGIADIS
, född 1976
Styrelseledamot

Utbildning: Civilingenjör Teknisk Fysik och elektroteknik, Tekniska högskolan vid Linköpings universitet.

Huvudsaklig arbetslivserfarenhet: CFO för Stenhus fastigheter i Norden AB (publ). vVD och CFO för Sterner Stenhus-gruppen. Styrelseledamot i Fasadgruppen Group AB och Stenhus-gruppen.

Tomas Georgiadis är oberoende i förhållande till Bolaget och dess ledning. Tomas Georgiadis är inte oberoende i förhållande till Bolagets större aktieägare. Tomas Georgiadis äger indirekt 2 919 147 aktier i Nischer Properties AB.


SAMUEL BECKSTRAND
, född 1983
Styrelseledamot

Huvudsaklig arbetslivserfarenhet: 12 års erfarenhet i fastighetsbranschen. Styrelseledamot i och verkställande direktör för Beckstrand Holding AB och JSR fastigheter AB.

Samuel Beckstrand är oberoende i förhållande till Bolaget och dess ledning. Samuel Beckstrand är inte oberoende i förhållande till Bolagets större aktieägare. Samuel Beckstrand äger, via bolag, 1 875 000 aktier i Nischer Properties AB.


ERIK BERFENHAG
, född 1986
Styrelseledamot

Erik har en bakgrund inom bankväsendet och arbetar sedan 2017 som Koncernkreditchef på Collector. Bland tidigare befattningar kan nämnas; kreditansvarig factoring på Collector, Financial specialist SEB leasing factoring på SEB.

Erik Berfenhag är oberoende i förhållande till bolaget och innehar varken aktier eller andra finansiella instrument i bolaget.

 

Nischer Properties är sedan 2020 delägare i den lettiska modul- och hustillverkaren mTREE

 Smart och hållbart byggande är framtiden 

mTREE producerar hem och kommersiella byggnader uppbyggda av moduler och ramar av trä,
för både privatkunder och företag runt om i Europa.

Vi på mTREE säger ofta att vi – precis som våra produkter – har ett hjärta av trä. Det innebär att vi kan erbjuda våra kunder smarta och kvalitativa produkter som är snälla mot både miljön och kundernas plånböcker. Tack vare vår moderna fabrik i Lettland bygger vi snabbare, billigare och bättre. I kombination med vår kunskap och flexibilitet banar detta väg för skräddarsydda produkter och en optimal process samtidigt som vi uppfyller EU:s högsta standard och fullständig CE-certifiering.

EFFEKTIVITET
EFFEKTIVITET

Produktion av ett stort antal hus på kortast möjliga tid.

BRA PRIS
BRA PRIS

Prisvärda råvaror och produktion i Lettland gör det möjligt att leverera en produkt av hög kvaliet till aggressiv prissättning.

TRYGGT
TRYGGT

Vi arbetar enligt högsta EU-standarder och har full CE-certifiering.