Norra  Söderby, Haninge

I Haninge pågår i dagsläget diskussioner med kommunen angående storlek och utformning av ett bostadsprojekt i området Söderby.

Området ligger två kilometer från Haninge Centrum och härifrån tar man sig smidigt in till Stockholm city med pendeltåg på 25 minuter. Stormarknad, skola och en större matbutik finns i närheten.

Projektet planeras på grönområdet som ligger mellan Järnåldersringen och Torfastleden i bostadsområdet Söderby i Haninge. De befintliga bostadshusen, som främst består av tätt belägna radhus, är uppförda på avstyckad mark från Söderby gård och började byggas i slutet på 1970-talet. I områdets södra del ligger stormarknaden ICA-Maxi, samt ett bildelsvaruhus och i nordost finns en större matbutik i anslutning till Gudöbroleden. I mittersta västra bostadsområdet ligger Båtsmansskolan.

Två kilometer från Söderby, invid pendeltågstationen, ligger Haninge centrum med ett stort utbud av restauranger, fik, bibliotek, kulturhus, sjukhus samt pendeltågstation och bussterminal. Från Stockholm City tar det 25 minuter med pendeltåg och ett flertal bussar trafikerar området.


Fakta


Boendeform: 
NA

Antal bostäder: NA

Arkitekt: Ettelva Arkitekter ihop med SandellSandberg

Bilder

Söderby, Haninge