Norra  Söderby, Haninge

I Haninge utvecklas cirka 300 bostäder i bostadsområdet Söderby. På 28.000 BTA ska bostäderna uppföras i symbios med naturen. Bostäderna får en blandad upplåtelseform. 

Området ligger två kilometer från Haninge Centrum och härifrån tar man sig smidigt in till Stockholm city med pendeltåg på 25 minuter. Stormarknad, skola och en större matbutik finns i närheten.

Projekt Norra Söderby kommer att växa fram på grönområdet som ligger mellan Järnåldersringen och Torfastleden i bostadsområdet Söderby i Haninge. De befintliga bostadshusen, som främst består av tätt belägna radhus, är uppförda på avstyckad mark från Söderby gård och började byggas i slutet på 1970-talet. I områdets södra del ligger stormarknaden ICA-Maxi, samt ett bildelsvaruhus och i nordost finns en större matbutik i anslutning till Gudöbroleden. I mittersta västra bostadsområdet ligger Båtsmansskolan.

Två kilometer från Söderby, invid pendeltågstationen, ligger Haninge centrum med ett stort utbud av restauranger, fik, bibliotek, kulturhus, sjukhus samt pendeltågstation och bussterminal. Från Stockholm City tar det 25 minuter med pendeltåg och ett flertal bussar trafikerar området.


Fakta


Boendeform:
blandad

Antal bostäder: 300

Storlek: 28 000 BTA

Arkitekt: Ettelva Arkitekter ihop med SandellSandberg

Bilder

Söderby, Haninge