Säve, Göteborg

Nischer har tecknat rätten att förvärva och utveckla detaljplan för fastigheten Gunnesby 2:8 från markägaren med ambitionen att uppföra cirka 150 bostäder i området.

Bostadsområdet, som kommer att bestå av både småhus och hyresrätter, blir en familjevänlig idyll med naturen utanför knuten och storstan inom bekvämt räckhåll. Fastigheten ligger i ett naturskönt område 14 km från centrala Göteborg och har bra kollektiva förbindelser. Området ingår i det som Göteborgs Stad definierat som framtida utvecklingsområden. I närheten ligger även gamla Säve flygplats där Castellum planerar cirka 6 000 arbetstillfällen.

I Säve har du möjlighet att bo lantligt med storstadens utbud inom räckhåll. I området finns gott om förskolor, familjedaghem och skolor liksom livsmedelsaffär, bank, apotek mm.

Inte långt ifrån Säve hittar du S:t Jörgens golfbana, en populär 18-hålsbana. I närheten finns också bangolfbana och tennishall med bl.a. tre fina inomhusbanor. Kring närbelägna Tuvevallen har stadsdelens stora ”idrottsby” vuxit fram med gräsfotbollsplan, bollplaner, motionscentral, klubbstugor, ishall och motionsspår. I området finns det även gott om privata ridanläggningar, för dem som vill rida.


Fakta

Boendeform: Bostadsrätt/Hyresrätt

Antal bostäder: ca 150 lägenheter


Säve, Göteborg